Farmarin teematiedon Ahvenanmaan matka 18.-20.10.2022
Farmarin teematieto- hanke järjestää opintomatkan Ahvenanmaalle.
Vihdoinkin pääsemme yhdessä reissuun, aloitellaan varovasti kotimaan matkalla. Yhdessäoloa onkin jo kaivattu, joten lähde mukaan Ahvenanmaalle.
Alla ohjelmaluonnos, joka tarkentuu vielä myöhemmin elokuussa.
Matka toteutuu, joten saimme lisää aikaa ilmoittautua. Ilmoittaudu viimeistään 14.9.2022.
Ahvenanmaan matka 18.-20.10.2022 Farmarin teematieto-hankkeen opintomatka Ahvenanmaalle 18.-20.10.2022 Matkan teemana on tuottajaorganisaation perustaminen ja toiminta. Tutustumme Ahvenanmaalla paikalliseen ÅTH, Osuuskunta Ålands Trädgårdshall tuottajaorganisaatioon ja sen tuottajiin. Matkalla ovat mukana myös Ruokavirastosta Juhani Heikkilä ja MTK:n juristi Kimmo Tammi Matkalle sitova ilmoittautuminen Lyyti-linkistä. https://www.lyyti.in/ahvenanmaaloka Vahvista osallistumisesi maksamalla varausmaksu 100 e. Varausmaksulla katetaan matkan aikana ruokailuita, mitkä eivät kuulu hankematkaan. Osallistujan osuus koko matkasta on vain 100 e, mikä on myös varausmaksu, muilta osin hankkeen opintomatka on maksuton. Osallistujan peruuttaessa matkan 14.9. jälkeen varausmaksua ei palauteta. Ohjelmaluonnos: Tiistai 18.10.Lähtö myöhemmin sovittavan aikataulun ja reitin mukaisesti bussilla, Tampereelta Turkuun, missä ryhmän tulee olla tunti ennen laivan lähtöä. Maihinnousukorttien haku ja jako. Siirtyminen laivaan. Viking Linen M/S Grace lähtee Turusta kello 20.55 kohti Tukholmaa.Ryhmälle varattuna yhteinen buffet-illallinen heti laivan lähdön jälkeen kello 20.55. Keskiviikko 19.10. Laiva saapuu Ahvenanmaalle, Långnäsin satamaan yöllä kello 01.05. Poistuminen laivastaAjo bussilla puolen tunnin ajomatkan päähän, Maarianhaminaan, Hotelli Pommerniin, minne majoittuminen. Aamiainen hotellissa. Lähtö kello 9.00 päivän vierailukohteisiin. Päivän aikana nautitaan lounas. Lounaan jälkeen opintokäynti, joka vahvistetaan myöhemmin. Ahvenanmaan maatalouden esittely ja erityisasema Tuottajaorganisaatiot ja kilpailuoikeus lakimies, MTK (puheenvuoron ajankohta tarkentuu myöhemmin) Miten tuottajaorganisaatio perustetaan ym. tuottajaorganisaatioon liittyvää tietoa Tuottajaorganisaation hyväksyminen edellytykset, Juhani Heikkilä, Ruokavirasto (lupautunut videoluentoon, ehkä jopa mukaan. Puheenvuoron ajankohta tarkentuu myöhemmin) Ålands trädgårdshall ÅTH (Jomala), tutustuminen tuottajaorganisaation toimintaan Tutustuminen ÅTH:n tuottajatilalle, vahvistetaan myöhemmin Paluu hotelliin.Illallinen hotellin ravintolassa Kvarter5 ravintolassa Torstai 20.10. Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Lähtö päivän opintovierailukohteisiin, ÅTH:n tuottajatiloile, jotka vahvistetaan myöhemmin Lounas ja lyhyt esittely toiminnasta Smakbyn ravintolassa. Lounaan jälkeen ajo satamaan, mistä Viking Linen M/s Grace lähtee kello 14.25 kohti Turkua, minne saapuminen kello 19.50. Ajo Tampereelle.Lisätietoja: Päivi Fallström puh. 040 7007711 |
