Hanke

Tavoitteet

Hankkeen tavoitteena on tiedottaa viljelijöille, EU-avustajille, neuvojille ja muille asiantuntijoille maatalouden toimintaympäristön sekä EU-tukijärjestelmien, sisällön ja ehtojen muutoksista ja niiden vaikutuksista maatilan toiminnan suunnitteluun, tukihakemusten täyttöön ja tukiehtojen noudattamiseen.

Tavoitteena on myös viljelijöiden aktivointi oman tilan ja yritystoiminnan kehittämiseen ja tuotteistamiseen sekä talousosaamisen kehittämiseen.

Tiedotamme myös tukihakemusten ja peltovalvontojen sekä kotieläin- ja tilavalvontojen vaikutuksista sekä viljelijä oikeuksista ja velvollisuuksista valvontatilanteissa ja valvonnoissa mahdollisesti eteen tulevissa pulmatilanteissa. Lisäksi tavoitteena on tiedottaa uusista investointi- ja sukupolvenvaihdoksen tuista, säännöistä ja muista edellytyksistä.

Toimintatavat

Erilaisten ammatillisten teemojen ympärille järjestetään teematietäjä-pienryhmien infotapahtumia joko livenä tai verkossa, kaikki tilaisuudet tallennetaan myöhemmin katsottavaksi. Pienryhmiä tavoitellaan 10 – 15 kpl ja näihin osallistujia 5 – 15 hlöä/pienryhmä.

Uusina toimintatapoina Teematietäjä tavoittelee kahta asiaa – tarkoitus on muodostaa löyhiä 5 – 15 henkilön teematietäjä-pienryhmiä jonkun konkreettisen kehittämisasian ympärille.

Ryhmä voi kokoontua livenä tai etänä ja silloin kun ryhmälle hankitaan asiantuntijakatsausta tms. jaetaan se samalla myös verkkoon muiden asiasta kiinnostuneiden seurattavaksi.

Toinen uusi toimintapa on tehdä mahdollisimman monesta tilaisuudesta, tapahtumasta ja luennosta ”tiedä edes tämä” – tiivistystubetus.